Ik heb vocht in huis

In de meeste gevallen wordt het niet gemerkt: vocht in huis. In een woning is altijd vocht aanwezig, maar een teveel aan vocht kan zorgen voor grote problemen. Niet alleen kan een teveel aan vocht de woning aantasten, zorgen voor nare geuren en vormt schimmel zich veel sneller, een hoog vochtgehalte is tevens schadelijk voor de gezondheid. Het is dan ook belangrijk om vocht in huis zo minimaal mogelijk te houden. Wat zijn de oorzaken van vocht in huis en wat kunt u eraan doen?

Hoe komt vocht in de woning?

Vocht kan op allerlei manieren in de woning komen. Eén van de meest voorkomende oorzaken is een verstopping. Een verstopt toilet, verstopt doucheputje of verstopte afvoer in de keuken of badkamer zorgt dat water niet meer weg kan lopen, waardoor een teveel aan vocht in de woning blijft. Doordat het water niet meer wegloopt, ontstaat er schimmel en worden ook insecten aangetrokken. Ook lekkages in de riolering laten water door. Rioolwater is iets wat u zeker niet in de woning wilt hebben. Een defecte of verstopte dakgoot kan er daarnaast voor zorgen dat water doorslaat naar de binnenmuur. Om ervoor te zorgen dat muren en gevels geen water doorlaten, kunt u deze laten impregneren

Reinigen, ontstoppen en impregneren

Verstoppingen kunt u eenvoudig laten oplossen door een vakman in te schakelen die gespecialiseerd is in het reinigen en ontstoppen van riolering en dakgoten. Kamphuis Riool & Gevelreiniging gebruikt verschillende technieken, zoals camera-inspectie, stankdetectie en rookinspectie, om lekkages te vinden en verstoppingen te ontdekken. Ook kunnen wij uw muren of gevels impregneren, zodat deze geen water meer doorlaten. Heeft u te maken met vocht in huis en wilt u dit snel en efficiënt laten verwijderen? Informeer dan naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen!

Stank in huis verdwenen!
22 januari 2016
Lees meer

Tips tegen verstopping van het riool
10 december 2015
Lees meer

Hoe kunt u zelf een verstopping voorkomen?
20 februari 2015
Lees meer

Vul uw eigen inhoud in.