intro image

Mocht er bij u een verstopping zijn, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Maar wij geven u graag advies over hoe u zelf een verstopping kunt voorkomen.

Toilet

Gooi geen maandverband, inlegkruisjes, tampons of toiletdoekjes door het toilet. Gooi deze altijd netjes in de vuil container.

Let op dat u bij het schoonmaken niet het toiletblokje in de toiletpot laat vallen en doorspoelt.

Keukenafvoer

Spoel de gootsteen tenminste een keer maand door met kokend water en met keukensoda daarin opgelost. Dit voorkomt de afzetting van vet in de afvoerleidingen.

Wasmachineafvoer

Was af en toe eens met 90 graden. Het reinigt aanslag uit uw afvoerleiding.

Douche

Haal na het douchen het haar uit het doucheputje.

Pas op met ontstoppingsmiddelen. Gaat u hiermee zelf aan de slag, lees dan eerst de gebruiksaanwijzing. Voorkom aanraking met de huid. Gooi ook geen verschillende middelen door elkaar, dit kan een schadelijke en giftige chemische reactie veroorzaken.

Rookinspectie

Heeft u last van stank? Laat een rookinspectie uitvoeren. Er dan word onder zachte druk rook door het rioolsysteem geblazen. Zo kunnen wij eventuele lekkages in uw rioolsysteem opsporen.

Openbreken kan altijd nog, vaak zit het probleem namelijk net ergens anders dan u denkt.

Gaat u op vakantie en wilt u als u terug komt geen rioolstank meer in uw huis? Doe dan in elke afvoerleiding (de wasbak, het doucheputje en toilet bijvoorbeeld) een beetje zonnebloemolie. Dit gaat drijven en sluit het water eronder af.

Kruipruimte-inspectie

Bij een kruipruimte inspectie controleren wij het rioolnetwerk onder het huis op eventuele gaten. Als blijkt dat het niet dicht is moet het zo snel mogelijk gerepareerd worden en moet de kruipruimte schoongemaakt en ontsmet worden. Kruipruimtes waar lekkages zijn, zijn een broeiplek voor muggen, maar ook voor schimmels en ziektes.

Vraag gerust vrijblijvend naar informatie over onze diensten.